BPH

Viktig info om BPH 2023

BPH-verksamheten kommer att under 2023 se ut enligt följande:

Vi kommer endast att ha ett antal förbokade tillfällen. Dessa tillfällen är redan inplanerade och kommer att  ske i samarbete med ett antal rasklubbar och uppfödare.

Vi kommer alltså inte att ha några annonserade datum på vår hemsida som ni kan anmäla er till. I de fall där det dyker upp reservplatser till våra förbokade datum så kommer dessa att annonseras via Facebook och hemsida. Detta kommer att ske 2-3 veckor innan beskrivningen. Vi hoppas så klart att vår verksamhet kan växa men just nu gör funktionärsbrist att vi behöver begränsa våra beskrivningar.

Med hopp om er förståelse!

 

Vi reserverar oss för att ställa in beskrivningar vid snö och/eller för få antal anmälningar

Ansvarig för BPH- verksamheten på Skutskärs BHK
Christine Hedlund
070-5444 332
e-post: bphskutskar@gmail.com

Anmälan

ANMÄL TILL BPH

Skutskärs BK är godkänd arrangör av BPH, beteende- och personlighetsbeskrivning- hund!

Här hittar du nyttig information kring BPH, vad det är och hur det går till, vad du behöver veta innan du anmäler och vilka datum vi har BPH!

Är du intresserad av uppfödar-BPH kontakta gärna ansvarig, Christine Hedlund, först!

Varför göra BPH med sin hund?

Vill du veta mer om din hunds mentalitet? Sedan maj 2012 finns Svenska Kennelklubbens nya officiella mentalbeskrivning BPH på flera håll i landet. Den är utformad för att passa alla hundar, oavsett ras.

Du kan ha glädje och nytta av att få din hund BPH-beskriven! Beskrivningen tar omkring 30–45 minuter och innehåller åtta olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar.

Alla hundar är välkomna!

BPH är anpassat för alla hundar, oavsett ras. Även oregistrerade hundar kan delta. För alla hundar gäller att de måste ha fyllt 1 år, vara id-märkta och vaccinerade. Ägaren eller föraren måste vara medlem i en länsklubb eller i en specialklubb/rasklubb. Inledningsvis kommer det att finnas sju banor runt om i landet och alla hundar är välkomna.
info från www.skk.se

 

Innan du anmäler
Det är förarens skyldighet att känna till regler för BPH. Du hittar alla regler via följande länk https://www.skk.se/sv/Vara-dokument/Ovriga-dokument/BPH/bph-regler/.

Du förväntas även veta vad som gäller ang. dopingreglementet.
Hunden får till exempel inte äta medicin och man kan inte testa en kemiskt kastrerad hund.
Oregistrerad hund som deltar i prov eller på tävling måste inneha en tävlingslicens (TAVLIC) som utfärdas av SKK. TAVLIC-numret ska anges under övrigt i anmälningsformuläret.

Om du önskar testa din hund utan skott kommer du att tilldelas en tidig start på morgonen eller som första hund på eftermiddagen, så att din hund inte behöver höra några skott och du har möjlighet att åka iväg innan nästa hund testas.
När du anmält får du alltid ett mail tillbaka om att anmälan har mottagits. DOCK är din plats inte garanterad förrän avgiften är oss tillhanda. Du behöver betala in din avgift senast 14 dagar innan datumet för beskrivningen. I de fall detta inte görs går platsen till någon annan.

Senare, ca 1 vecka innan beskrivningen, skickar vi ut ut ett PM. Detta PM innehåller vägbeskrivning, vad du behöver ha med dig samt information om vilka övriga hundar som ska testas vid samma tillfälle.

Testavgift
Testavgiften för att göra BPH på Skutskärs BHK är 1 000:-/ekipage. Du betalar in avgiften senast 14 dagar innan ditt BPH ska äga rum. Du får info om hur du betalar in via mail ca tre veckor innan din beskrivning. Du är säkrad en plats först när betalningen är oss tillhanda. Om betalningen inte inkommit 14 dagar innan beskrivningen så stryks ni från listan och platsen går till någon annan. En vecka innan beskrivningen får du ett PM   via mail med mer info om tider, vägbeskrivning, vad du behöver ha med dig samt information om tider för övriga hundar som ska testas vid samma tillfälle. Bokningsbekräftelse och övrig information skickas per mail. Om du ångrar din bokning, glöm inte att höra av dig snarast så någon annan får chansen att deltaga.

Vad får du på testdagen?
På testdagen får du träffa beskrivare, testledare och funktionär innan själva BPH-testet genomförs. Har du frågor eller funderingar kring testet så svara vi självklart på dina frågor innan vi kör igång.
Efter testet får du en muntlig redovisning av din hunds reaktioner och en subjektiv sammanfattning av dess personlighet. Du får även ett skriftligt sammandrag med dig hem.

Vill du veta mer om BPH?
Besök gärna Svenska kennelklubbens informationssida för BPH. Klicka HÄR